Thursday, November 3, 2011

:posting datang lagi:

agak lame sudah aku xupdate blog aku ni.huhu..xde mase sbb class ade je,pastu line wifi pon cm ape jer.
tinggal seminggu je nak posting.aduhh..ni yg wat malas je bukan ape lagi2 dpt HOSPITAL SELAYANG.  hospital besar mcm2 prosedur leh buat.actually midsem aku dah dpt result,mmg xpuas ati.hahaha.DOWN!
kali ni g 2bulan lagi.naseb dpt same dgn BFF aku agi,alhamdulillah.semakin hari semakin susah la.xkuat nak harungi sorang2,klu ade hubby leh gak share2 problem.huhuhu.i wait you until DEATH.rindu gilerrr dowhh kat hubby.waahhhh jiwang pulak ttbe2.geng aku posting kali ni okay kot.rumah tak tahu agi. kalau free2 tu mehla jenguk2 mira kat selayang. hahahahaha. serius mmg bohsan dok sane! tak tahula cmno nanti.pnjg agi nk cter tpi ngantok sudah. if free2 mira update agi k.love u sayang. NITE. :)

niela hospital yg akan ku tempuh dugaan selama 2bulan.I COMING!
>HOSPITAL SELAYANG<

Friday, October 7, 2011

:cuti dulu:

yahOOoo.selesai jugak test2 semua.skrg pkir asignment pulak.humm.cuti pon nak kne wat kje gak ye?
aduhhaai.xtahu nak balek kolej bile.cuti seminggu je ni.mcm2 kne pkir.naek cuti mid sem plak.
tadi alhamdulillah leh buat test tadi.skrg ni tgh tgok budget 2012 kat tv3.ape lah yg PM bagi surprise kat rakyat2 nye smua.tunggu jela.balek dgn zazu!mlm ckit koot.ain dgn akak dah balek dah.sorang2 je ni.xtahu nak cter ape agi.k la salam.miss u hubby.muuuaaaahhhh!

Thursday, October 6, 2011

:HI TEA dgn madam:

aduhh.penat+letih sgt badan ni haa.pagi tadi ade test opthalmology alhamdulillah aku lulus kot.malu gak tadi name kne pangil dlm kelas coz markah tingi,xlah tingi 20 je betol dri 25!hehe.tak percaya pulak tadi nme kne pangil.skrg nie aku dah ngantok sgt.xsangop nak hadap buku.esok ade test madam prema lak.ayoyoo.baru enjoy ptg tadi dah kne perah otak lak.esok abes class balek kg ler.cuti seminggu!tapi cuti aku kali ni cm xbermakne je rsenya.byk kne buat keerja oo.study tok mid sem agi.cter pasal HI TEA dgn madam tadi.wahhh mmg gempak la.sporting gler madam madzerah dan madam rozaine.enjoy gler beb.lagi2 bila madam madzerah menari.hahahaa.aku ingat madam kaki clubbing.ishh.pandai2 je aku kan.xbaek betol.aku harap sgt pasnie ade wat lagi cmni.madam rozaine pas nek cuti ni xde mengajar coz die smbong study die.soo xde revesion class la nmpknye kan?aku stdy ckit2 je ni haa.klu mcq insyaallah boleh jwp ag,klu essay?mampus nak menjwpnye.
hahaahaha.k la ni aku ade pic HI TEA bersama madam.tidoo dulu.salam.xlupe kat hubby,doakan kejayaan owg ek.love u so much hubby. :)
GROUP 1

GROUP 2

GROUP 3

madam ku sayang!

hahahaha,bila madam madzerah merongeng.glerrrr.!

Wednesday, October 5, 2011

:test OH test:

hai hubby.baru ade mase nak update blog ni haa.bz ckit coz ade test jer!klu nak di ikot kan hari2 ade test.
huhhh.stress ohh.tadi ade test renal esok plak test opthalmology,lusa test neuro plak.esok ptg ade HI TEA bersama madam2 smua.cm bestt je dgr tpi xtahula esok nnti.tingal bpe hari je nak cuti!yahooo..
hubby,owg rsw sgt kat hubby taw.insyaallah ahad ni owg g tgok hubby kat umah k.harap2 hubby ade la kat umah.rindu sangat2 kat hubby!jgn owg smpai kat umah tgok hubby xde lagi kat dunia nie dahla.:(
hubby xrindu owg ke?hari2 owg call hubby tahu x tpi xpenah hubby angkat.knpe cmtuh hubby??mmg hubby xsyg owg agi kan?klu hubby xdpt maafkan owg xpela,owg terpakse redha dgn smua nie.yg penting owg nak sgt jumpe hubby.nak cter smua mslh yg slma ni terpendam dlm hati ni.sabtu ni angah wat besday anak2 die taw hubby.kan best kalau hubby ade skli?cm kawen abg aritu.seronoknye rsenya wlupon hubby dtg xlah lame kan.hehee.rindu nak pelokk hubby yg montel tuh!eeeeee,,nak cium pp hubby.owg tringat je knangan kite dulu2 taw hubby.nak kembali cm dulu bersama hubby.ok la hubby.salam.love u forever hubby.mmuuuaaahhh!

Sunday, October 2, 2011

:cinta mati!::

memang saja nak buat aku hangin pagi2 ni kan jantan??ayat manis je kau kan tapi ape pon tak boleh.kau budget aku xtahula ape yg kau buat belakang aku??shittttt la!ko ingat aku syg kau sangat ke?please la wei,
aku cume syg MOHD HAFIDZ ROSLI ok.tak kan ade yg len dlm hidup aku.naseb la aku baru tahu prangai kau cmne.so sorry la sebab aku dah tak perlukan kau lagi dlm hidup aku.aku lebih2 berjage2 skrg ni tok kenal laki2 kat luar sane.korang xsama cm HUBBY aku.bile aku pikir2 balek mmg bodoh gak kenal kau kan!
aku BENCI betol bile scandel2 ni??dalam hidup aku xde istilah SCANDEL okkk!aku nak HUBBY aku balek dm hidup aku tpi mustahil la kan die nak aku balek.aku cume leh berdoa dan teros berdoa tok jodoh kami.
insyaallah ade jodoh tak kemana pon.HUBBY,udah2 la tuh merajuknye.masok 5bulan dah ni perit nak tanggung semua ni.jgn seksa owg cmni!wahhh,ttbe2 jiwang lak kan.bukan ape ssh nak cri laki len la.smua stok SCANDEL jE wat aku ni!siOOOtt je kau jantan.hubby,dapat x owg msej tadi?owg call2 hubby xangkat pon.
sedih tahu x.hubby kerja mane skrg?ape kabar?owg nak sgt tahu hubby kat mne.sok ade test musculo taw hubby,doakan owg leh jawap ye.7aribulan owg balek kg cuti seminggu je then balek cuti MID EXAM! huhhh.rindu nak dgr hubby wish kat owg taw,"honey,good luck exam taw,b sentiase ade dgn n".
walaupon hubby xnak contact owg dah cukup hubby bace blog owg ni.blog la tempat owg luahkn mslh,even time ade hubby,hubby la tempat owg ngadu kan?hehee.cnila tempat owg lepaskan rindu kat hubby.
nak tahu x mama sbok tnye pasal hubby.klu ye marah owg xkan mama call pon xnak angkat?msej pon hubby xbalas kan.sedih lak dgr cter mama.k la hubby,nanti owg cter agi k.muaahhh.miss u damn so muchhh!

Friday, September 30, 2011

::cinta ke sayang::

harinie 30/9/2011,hari2 yg penuh berliku bagiku.tadi pagi ade test OPTHALMOLOGY.So far aku leh jwp dgn sebaik mungkin.alhamdulillah sngat.next week test MUSCULO lagi coz ramai yg xlulus!hahaa.
class jumaat xlah pack sgt,coz kol 12.45 dah abes class pon.jumpe dgn mentor aku tadi madam sa'idah. agak lame jugakla g hadap IMM depan sne tuh haaa.sbok tgok result pastu kdtgn skli!bapakla bukan men HEA kolej ni.menipu je.kesian kot dorang yg dtg penuh tpi dlm tesis kosong je.huuuhhhh.gler kentang.nak kne bom lagi skli cmni kolej ni!balek jumpe madam tdi aku on9 fb jap pastu aku tido.hahaaa.letih gler badan sejak dua menjak ni.aduhh xlarat rsenya.mls nak stdy!nak rehat jap.huhuu.asignment nak wat agi.sblm aku cti kne slesaikan gak smua.mlm aku swuh ain msk asam pedam!terbaeekkla kan.kenyang betol la.
haaaa..skrg ni aku dah mule nak terima org len dlm hidup aku.name die MOHD FAKHRUDDIN ZULKIFLI.humm.ntahla aku pon confius perasaan kat die.harap sgt die leh bimbing aku.INSYAALLAH. bye.nnti2 update agi k.:)

Saturday, September 24, 2011

::result sem3::

alhamdulillah,aku bersyukur result kali ni ok la.cume HAEMO je dpt c!aduhh spoil betol diwatnye kan.
lame jugak xupdate blog aku.sekarang maseh raya lagi yg 26.aku pulak dah masok sem4 skrag!
wahhh semakin hari semakin mencabar beb.stress mmg adela kan dlm study ni.sem kali mmg terasa sgt MENCABAR!mane tak nye asyik2 presentation,homework,presentation!aduhhh mls nye rasenya nak wat tpi tuh semua markah kan.hehe.dpt madam baru lak MADAM ROZAINE.peehh mmg terbaek la madam tuh,seksi pon yer.huhuhu.mudala katakan.mcm2 berlaku dlm mase aku xupdate blog ni.
termasokla beraya yg mmg xbest bagi aku tahun ni!xtrasa langsong siooot.lagi2 HUBBY xde dlm hidup kan.hummm.sedihnye la.susah betol HUBBY nak maafkan aku knpe?cter laen lak wat OPEN HOUSE kat umah m.ndak aku.happynye rasenya wlupon dlm hati ni dibelenggu mcm2 problem.sekarang aku cuba untuk hidup berdikari tanpe HUBBY.takpela ade jodoh xkemana kan tpi aku tetap akan cari HUBBY!
manela tahu die dah xde dlm dunia ni lagi.harap2 aku dpt jumpe HUBBY.rindu glerrr kat kauu!!
lagi bape minggu je nak MID SEM!ayoyoo.prepare pon ckit2 je ni haa.mcm xckup je mase kali ni.
YA ALLAH kau permudahkanla urusan aku,berila aku petunjuk.amin.nak share2 pic,mehla tgok yer.





(pic niela owg tengok tiap2 mase HUBBY)

serius mmg rindoo sgt!mimpi HUBBY je,owg nanges.sory sangat HUBBY.
always my mind HUBBY!



Sunday, August 7, 2011

::time to forget::

selesai sudah praktikal ku kat selayang,now pikir psl final exam lak.aduhai.serabut kpala!duet nak byr agi.
mcm2 dugaan yg ku tempuh dok selayang.nseb kali ni dpt dgn BFF ku,diela tempat ku meluahkan naseb.
bila sunyi mulalah teringat kat B.ade satu hari ku mmg terasa rindu sgt nak dgr sore B,rindu nak bau B tapi hnye mimpi je,air mata ku ttbe2 mengalir dgn laju.dah byk kali call tapi B keras hati xnak angkat call ku.msing2 wat hal sndri.mungkin ku terpakse terima hakikat yg B bukan jodoh ku.semua salah ku gak.ku xberdaya rasenya tanpe B.B je tempat ku luahkan semua mslh,phm diriku.ku kne berdikari.hari demi hari ku terima knyataan yg B xkan maafkan diri ku ini.klu B bace blog ku,percayala ku xpenah berhenti menyayangi B smpai bila2.always u in  my heart!ku harap B dpt jodoh yg lebih baik,leh syg B sebaik mungkin.
love u forever B.

Sunday, July 3, 2011

::TANPA DIE:

Lame gak xupdate blog ni.dah seminggu aku cmnie.susah betol nak lupekan DIE dlm hidup aku ni.msok tahun ni 5tahun kite bersama kan  AWAK.lagi 7hari je anniversery kite.saya rindu AWAK sgt.maybe ni salah saya gak coz ikotkan kata hati ni.saya tahu AWAK xkan terima saya balek kan??dah byk kali AWAK bagi peluang tapi saya ego sgt.AWAK dah byk berkorban tok saya.saya xkan lupe semua tuh.kite dah rancang nak celebrate same2 kan BESDAY&ANNIVERSERY kite tapi semua hancur.1.7 genapla umo AWAK 27tahun.saya leh doakan AWAK dari jauh je.wlupon saya tahu mesti AWAK mrh sgt kat saya.xnak dah nak tgok muke saya kan??kalau ade jodoh xkan kemana kan AWAK..saya doakan AWAK dpt gurl yg lagi baek dari saya k.setakat ni jela dpt aku luahkan.salam..

Sunday, June 5, 2011

::NUUR QASEH SOFEA::

agak lame aku x update blog ni kan?huhu.bukan ape xde mase nak update,coz jadual padat.update fb je!
sampai hubby aku pon tnye asal dah lame x update blog.hihii.dlm mase sebulan ni byk perkara yg berlaku dlm hidup aku.ade suka ade duka.nasebla ade MOHD HAFIDZ aka hubby aku tuh,diela tempat aku mengadu naseb.sweet x?hahaa.first nak cter pasal sambutan NURSES DAY,yang begitu gempak dan mantop.lame dirancang dan byk dugaan dihadapi kiteowg ni,akhirnya terlaksana jugak dgn jayanya.memang aku akan ingat smpai bila2.



       
 
yg aku happy sgt bila dapat anak buah baru!hehe.aku lak excited padahal akak aku yg bersalin.
mcm teringin lak nak ade baby?hehe.tapi lame lagi,blom masenya lagi.skrg nak enjoy puas2 klu ade rezeki insyaallah kawenla kita kan b?doa2la tok kami.haaaa.ceter pasal anak buah,aku dapat anak buah GURL2.
comel like m.ndak die lak(terperasaan lak).lahir bulan 5 same cm aku lak tapi tarikh len,28.5.2011.kecik je die,2.5kg.mehla tgok pic BABY GURL aku tuh..


so cmne comel x?skrg aku dah ade geng.hahaha.m,ndak rindu awak la baby sophie!

yg dukanya biarla aku dan die je simpan dan selesaikan mslh.praktikal pon nak dekat dah?13.6.2011 dah start praktikal.hurmm.harap2 aku leh lalui dugaan ni dgn tabah.
YA ALLAH,permudahkanla pelajaranku dan lindungilah aku dari perkara2 yg tidak baik.sesungguhnya yg buruk datangnya dari hambamu ini dan baik datangnya dari mu..amin.
ok la setakat ni jela aku dpt share dgn kowang.klu ade mase aku update agi OK!
TAKE CARE korang.aku syg korang sgt2.harap persahabatan kita kekal selamanya..assalamualaikum.

Friday, May 6, 2011

::HARI LAHIR NU'URAMIRAH RAHMAT&HARI MAMA:

hai semua.skrg baru ader mase nak tulis blog!sempena hari lahir sy kan.thanks ye kwn2 kelas tadi coz wish,malu gak tadi.hahahaha.kowang mmg the best la.nak ceter ckit psl kelahiran sy,sy dilahirkan di HOSPITAL DAERAH BANTING,pukul 3.25pm.spe lahirkan sy??mestila mama sy,cik anom tuh.sy bersyukur kerana dilahirkan didunia ini tanpa cacat dan cela.mama sy kata,sy dulu time baby kulit putih gler.but skrg dah smkin besar,kulit bertukar hitam lak.ayoyoyoo.xpew sy redha jer.terima kasih mama sebab membesarkan andak smpai sebesar ini!haha.memberikan kasih syg,tunjuk ajar,agama,dll.mama juga menjadi KAWAN kepada andak.bila time susah dan senang mama sntiase ade.rindunya kat mama wlupon dah 2minggu berturut2 balek kg.hehe.xdpt nak smbot sme2,lagi2 hari ibu nak dekat ni.andak hanya leh berdoa untuk mama&ayah jer dari jauh..nanti ade mase andak balek k.andak syg mama sangat2!
nie je andak leh bagi wat mase ni..:)
                                                                                                                
haaa.berbalek kisah saya pulak!sy nie xlah cantik cume comey jer.hehe.nak tgok pic sy kecik??tapi xlah kecik sgt pon.??jap yer...



ape yg sy dpt hadiah tahun ni??xtahula.xmintak pon hadiah2 ni,doa untuk sy pon dah cukup ok bagi sy.sy harap sy berjaya dunia&akhirat.leh membanggakan keluarga sy dgn kejayaan sy ok,dan balas jasa mama&ayah..doakan kejayaan sy ye kawan2!k la nak tolong housemate masak,katenya nak wat surprise tok sy.haha.kita tgok jela yer. terima kasih kwn2 coz wish besday sy.syg kowang lebih2...mmmmmuuaaaaahhhhhhhh,,,,,,,salam.

Tuesday, April 26, 2011

::TENSION&pencuri!!!!::

harinie class full smpai petang la beb smpai hajat nak g joging pon xjadi!huhu.pening kepala haa pikir pasal belajar,pasal duit agi.aduhh byk betol dugaan yg aku alami!bila nak selesai pon xtahu.yg mampu aku buat hanya berdoa dan terus berdoa,mane tahu rezeki aku murah kan.bila dok sorang2,sunyi ni ttbe2 teringat kat DIE.
susah betol nak lupekan DIE.serabut kepala hotak.lantak awak janji awak jgn macam2 dahla.susah nak memahami awak!kalau awak rase saya ni penting,doala byk2 moge jodoh kita ade yer.saya dah malas nak pkir benda yg mengarut dan memeningkan kepala saya.
pasal kelas pulak ttbe2 tadi kene tunggu skjp,kenape??haa pasal telepon MADAM PREMA hilang le.kesian aku tgok madam tadi dah nak nanges jer.kalau aku mengalami situasi cmtu pon nanges gak wlupon fon aku xcangih.sape pulak yg curi ni?ape agi group1&2 le kne sasaran tadi.spe yg mencuri tuh mmg bodohla.agak2la nak mencuri pon.xpikir dosa langsung!klu ye nak mencuri,curi semua skli kan senang.xpon curi skli barang2 dlm wad tuh lagi bagos.xabes2 nak meyusahkan owg len kan??pikirla awak tuh nak menuntut ilmu dgn madam,jgnla nak wat hal.exam dah dekat klu dwatnya madam xhalalkan ilmu yg diajar cmne?kan susah.dahla bayar mahal2 bljar cni xkesian kat makayah kau ke wahai pencuri???????!!bekla kau mengaku dan mintak maaf kat madam yer.jomla kita ramai2 berdoa dan wat solat hajat bior pencuri tuh dapat balasannya yer.xselamat hidup kau!
salam..

Monday, April 25, 2011

::spend time with BFF::

pada 23.4.2011 pukul 5.30pm kot aku kuar dgn BFF.budget lek kg xnakla kuar tapi setelah dapat SMS dari DIE tuh ape agi gnekan la time tuh tok berdua2,bukan selalu dpt kuar dgn DIE.Ahaakkzzz...kiteowg xlah g tempat yg best pon just g jalan2 kg jer dgn menaiki motor ex5ku itu..hehe.nak tahu kenape?aku happy sgt dapat kuar BERDUA jer,yela time kat kolej kiteowg xlah rapat,just jumpe kat kelas then balek umh masing2.nak kuar same2 pon xde TIME kot tok aku??DIE kan ade BFF gak kat kolej ni,huhu.leh caye ke BFF jer???hahaa.tgok bermesra2an kalah BFF dah.sorry ye awak,saya kata cmni!tapi ape pon awak mmg BFF kita smpai akhirat..mmg kowang xnmpak kiteowg ni BFF but biarla rahsia.leh lak rahsia2 ye?dah itu je yg mampu aku buat.
G mne jer?ingat nak g umah BFF aku agi sorang tuh tapi disebabkan dah maghrib so xkan nak dtg umah org time cmtuh.ish3 xpttla mira oi.DIE pon ckp alang2 dah kat cni kite lepak pantai jela.bila lagi kan??hehe.lepakla kat pantai time maghrib2 tuh,hirup udara yg segar.bila berdua dgn DIE rase len je taw?bukan jatuh cintala tapi seronok kuar dgn DIE wlupon sekejap jer.dah lame xmanje2 dgn DIE.Ahad aku dah kne balek kolej.serabut kepala hotak bila dok kolej la,mcm2 kene pikir.kesimpulannya saya dapat gak kuar dgn DIE wlupon mengambil mase yg terlalu singkat.k la nak stop dulu.i love u ZAZURATU LILAH.!
saya harap awk xlupekan saya k.frends forever.

Thursday, April 21, 2011

::sem baru+DUET+cinta baru+kuat tido::

Agak lame aku xtulis blog ni!mesti kowang rindu nak tahu perkembangan aku ye x??hahahaha.sungguh perasaan kamoo mira.bukan ape xde mase nak blog2 ape ntah lagi ber fb nie haa..Sibok sgt dgn study dan tido!Sekarang aku dah masok sem3.ERRMMMM....Semakin berat beban yg aku pikul lagi2 sebagai sorang pelajar dan anak kepada mama&ayah.SEM nie aku rase macam ngeri je,yupla belajar lagi susah kot.Bila masok sem baru je mulala pikir pasal DUET!PENING KEPALA aku nie.Boleh ker aku bawak tok sem nie yer??lupekan pasal itu.hehe.nie nak cerita pasal cinta??ye kot.haha.aku dah kenal die lame then lost contact cmtuh je coz die dah ade aweks yg poyoss.huhu.Tetiba2 die contact aku 2minggu lepas.Aku ingat die dah mampus ke upenya die ader lagi!hahaa.Bermulala bibit2 pertemuan di suatu tempat yg xberapa mewah sgtla.haha.Boleh percaya ker cinta pandang pertama ni??kadang2 leh caya gak.hehe.Macam ape yg aku alami sekarang ni.Ape pon aku kena kenal spe diri die dulu wlupon  penah kenal die selama ini.Kalau ader jodoh adela kalau x maybe jodoh aku dgn zaquan adha ker kan.hahaha.Wat mase ni kita kawan dulu k,sy rindu nak tgok muke awk yg comel tuh!awk pon sibok dgn kerja dah xde masa tok saya kan?xpe saya paham.Whatever yg penting sekarang nie belajar no couple2 k.
Ni nak ceter pasal kuat tido lak.kenapa la sem ni mcam byk mase tok aku tido je yer?haha.Sehingga la pada harini aku lewat untuk ke kelas mestila dgn housemate aku tuh KAK PAIN.Bila pikir balek kelakar pon ader. Mati2la aku ingat kelas kol 11,upenya kol 10am.Bengongla mira ni!kuat sangat tido manela badan x CHUBBY bak kata mak uda aku tuh si DILA.Ape aku kesah badan aku tapi jgn smpai obesity udeh ler.
Kepada mama,sy akan wat yg terbaik tok mase depan saya.Saya ingat pesan mama tuh,mama doakan kejayaan tok saya .Love u so much mama.mmmmuuuuaaahhhhh!!
k la xtahu nak ceter ape agi ni aku stop cni k.jumpe lagi coretan akan datang.SALAM..

Monday, March 21, 2011

::tamat SEM2::

Aku nak cter ckit pasal OSCE aku tadi.hahaha.group yg last dgn BFF aku tuh,zazu dan farhan aka rayzo.giler la tadi.hafal bukan men agi bila dah masok je lupe sglanya.nervous gler ape agi men wat jela yg aku ingat.STATION1 urine cns,STATION2 oral medication,STATION3  pen and paper pasal medication gak,STATION4 dressing,STATION5 injection IM.memang terbaikla tadi.time nak wat injection,boleh lak jarum tertinggal kat badan pesakit yang ader cume syringe je kat aku.hahaha.xtahula dapat markah ke x tadi.nervous punye pasal!yang len2 boleh gakla wat.SEM2 bagi aku byk benda belajar,xtahula SEM akan datang lagi susah agaknya.abes nak wt cmne dah ini yg aku pilih sbgai kerjaya aku.kenela byk berdoa kan.cepatnya mase berlalu,tut2 dah abes SEM2.next SEM3 lak.wait and see ape lak yg akn terjadi.hehe.kepada madam thanks mengajar sy selama ini,insyallah sy akan ingat dan praktikkan.xlupe gak kepada madamyg jage OSCE tadi,terutama madam SALINA,madam MARDINA dan madam yg len gak.harap2 markah sy tadi ok la!!hahaha.to madam SALINA sy sayang madam ketat2!sy akan ingat peristiwa SALAH bagi ubat tuh sampai bila2.hahaha.xleh nak serius klu dgn madam,nak gelak je.madam sekepala dgn sy.minat KICAP pon ye!happy go lucky.k la nak siap2 balek kg.kepada kwn2ku di IMM selamat bercuti.jage diri elok2 taw kowang.ade umo panjang kita jumpe agi k!good luck to junior sok wat OSCE. 
salam....

Sunday, March 20, 2011

::ape erti kawan???::

ASsalamualaikum and selamat malam semua.tibe2 aku terpikir ape itu kawan??ape itu lawan??mesti kowang pon terpikir gak kan ape yg aku pikir?humm..aku memang suke berkawan tapi dlm mase mase aku suke berlawan.hahahaa.aku xkesah nak berkawan dgn sape pon asalkan die IKHLAS nak kwn dgn aku.tpi sekarang kwn mkn kwn balek.heeyy nie aku cter xde mengena dgn kesah hidup aku k.just nak borak2 kosong je.kawan yg sejati susah nak cari tpi musuh sejati senang cari.hehe.sekarang aku lebih suke wat hal sendiri2 dri membuat hal len2.ape tuh??xpahamla..maksod aku xnak cmpor hal owg dah,cume leh dengar dan simpan dlm memory aku jer.kang ceter lebih2 takot salah lak.yg pasti saya hanya mahu MENDENGAR dari berkata ape2 k.HAHAHA.yeker???!!!dah macam2 kwn aku jumpe.lagi2 bila masok ke alam IPTS nie.macam2 ade taw!tpi xkan aku nak cter kot kat cnie?biarla aku simpan kat dlm pendrive aku.cume akan ku luahkan bila disoal oleh ALLAH S.W.T. di alam barzakh. aku gembira ade ramai kwn,dan aku gembira bila tgok kwn aku gembira.biar aku sedih jgn kwn aku yg sedih.aku buat sebaik mungkin tuk happykan kwn2 aku.dlm aku gembira ade juga tangisan disebaliknya.aku bersyukur sebab ade kowang sudi nak berkwn dgn aku wlupon aku serba kekurangan.kowang adalah sebahagian dlm hidup aku.but nOw aku ade sOrang kwn yg memahami aku,spe die??mestila BFF aku,yg dari kecik lagi kiteowg membesar bersama tpi DIE still kecik gak smpai skrg.aku je yg besar!!hahaa..tpi DIE dah ade BFF bru kOt??ke scandal jeR??huhuhu..DIE la tempat aku bermanja dan mengadu naseb.betOl ke nie??ntahla.hnya DIE je leh jwp.ape pon aku harap persahabatan kita xkan putus,biarla smpai hujung nyawa dan selamanya.
"Sedarlah bahawa tiada siapa yg sempurna,setiap orang mempunyai kelebihan&kekurangan masing2,harusla kita menerima kelebihan&kekurangan antara satu sama lain kerana itulah kunci persahabatan yg baik".SO renung2kan la dan selamat beramal..:)

Saturday, March 19, 2011

::final+hatiku di kg=rindu sangat::

Agak lame aku xpost kat blog aku ni..bukan ape xde mase nie pon ngah ilek2 kan otak jap .sekarang nie aku ngah FINAL EXAM tok SEM 2.semakin hari semakin byk dugaan yg ku lalui.lagi2 pasal duit,ermm pening bila pkir pasal duit kan????aritu praktikal ok gakla coz group aku amek fifi dan maithavelay,xla penat kerja ber4 je.
hapy kerja dgn kowang!rindu plak saat2 bekerja bersama..hehee..untuk final nie aku prepare ckit2 je coz ntahla xde smngat rsenya.lagi2 dapat soalan yg mcm SENGAL!eeee,,,budak2 len pon tension jwp paper MICRO.hahaha..jgn repeart dahla aku xnak wei,aku rse dah cube sebaik mungkin kot..tinggal 2paper agi nak selesai then bolehla cuti dan gumbira.!good luck ye kowang nnty,jgn tension2 taw.xsabarnya nak lek kg wlupon dekat je tpi rse cm dok luar negara jer.
dah sebulan xlek kg,haha.rindu gler kat mama,ayah,adek,terutama bucuk aku tuh JIMMY,xlupe kat hubby aku.
cuti pon xlame lak tuh,harap lehla ade mase tok aku ye hubby.jgnla pikir kerja je b oii,n tahu balek nie bwk g jalan2 dan makan .lagi satu aku nak TIDO puas2 nak ganti lek mase yg xdpt tido kat kolej!!(padahal kat kolej kuat tido gak).mama harapla mengerti perasaan ankmu ini yer.biarkanla anakmu tidur puas2 smpai xbgon2.hehehehe.k la bye..salam.









  











    

Thursday, February 24, 2011

::One week kat hOspital selayang::

hai2,ketemu lagi kita diblog sy.lme gakla tingglkan blog sy!hahaa..ape cer kwn2 ku di HOSPITAL TAMPIN,BANTING,KUALA NERANG??harap kowang enjoy ek.bukan nak enjoy je tpi belajar.
cter aku kat selayang??wlupon kitewong ber4 je bekerja tpi hapy.dpt lak CI yg sporting,madam MAIMON,mmg terbekla..hahaaa...penat ooo kje ber4 nie!kadang2 tension+bengang gakla.
lagi2 dpt wad 9D,adoiii dah lme xkeje kat wad laki.hahaaa..mcm2 ragam ade kje kat wad laki.geng aku spe??mestila gler2 pnye owg.YAM,ANGAH POIT satu2nya hero kat geng aku dan lagi sorang ARINA.haaa cye x aku dah kurus sejak dok selayang nie!makan pon xselera lorrhh...hahaaaa..
lawak pon ader tpi kowng kne trima kenyataan k.
xthu la knpe maybe sbb keje kOt.yela keje ber4 je,semua kje nak wat.
umah kat selayang point mmg la  best tpi ade gak kekurangannya.kwn umah pon ok gakla!!hurrmm,,
nak ckp lebih2 no comment lohh..tiap2 ptg g swimming kat pool,huhu.tu pon klu xpenat dan klu rajin turun.!!setakat nie blom dpt cross lagi,maybe next week ade kot.untuk MY BFF ZAZU.miss u laa!
mmuaaahh tok ko kat sne.jage dri bek2 kat sne k.
k la setakat nie je aku dpt tulis,nie pon bru lek kje tros g on9 kat cc ditemani oleh effa kapoor dan yam.
bye kwn2.akan dtg sy pOst lagi k.muuaaaahhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!
lOve u,,,,asaalamualaikum...

Wednesday, February 16, 2011

::pOsting+CITA2?????::

sEmentara aku tgh tunggu baju aku dibasOh dlm mesin nie,nak kongsi cter ckit.aku rse xbest kOt cter aku nie!tinggl bpe hari je nak g pOsting balek.AAARGGHHHHH!!!!!sungguh BOSAN la dpt kat HOSPITAL SELAYANG tuh.bukan ape jaOh nak kne jln g keje.dahla hOspital besar,byk keje kne wat.dulu dpt kat HOSPITAL TAMPIN lehla rilek2 lagi.tpi tu dlu SEM1.pic time junior..:)




maseh budak2 agi.hehee..skrg dah SEM2 so smakin bykla kne tahu dan pelajari.Dlu2 bila ditnye psl cita2 mesti aku jwp nak jdi NURSE xpon jdi PRAMUGARI.
Pramugari??xmungkinla mira oi,tgokla size bdn ko tuh mane lyk nak jdi pramugari.xpew2,maybe aku leh swuh ank2ku gntikan cita2 mama die yg dlunya xtermakbul.hahaaa...bila dah tahu bidang NURSE nie cmne bukan senang nak fOllow,aku mula rse takOt.npe takOt??mestila byk cbaran yg aku tempuhi.Nak tahu cmne ssh senangnya bljr nursing nie,kowang tryla.hahahahaa..
Nie persiapan tok g pOsting pon xsiap ape pon lgi..dah rse xde hati nak g lek pOsting taw!lagi2 bila pikir group yg kn bekerja kat sne nnty.hadOii...pOning kpla aku.pasal umh tuh aku berserah jela dpt mane,SELAYANG MAGNA or SELAYANG POINT tpi harap2 dpt tmpt yg dekat dgn hospital la.huhuhu..tOk sem nie pon aku markah byk menurun la xtahula npe,maybe aku malas nak study kOt.
lepas habes pOsting nie,final exam lak.hurrrmmm..tarikh keramat bagi FINAL EXAM,18-22/3.nak dekat dah tuh weeiiiii!revision??mestila xlagi.byk kne revesion lek.aku rse SEM2 nie xlah berat cume aku je mls..bila dah dekat exam brula sibok nak revision.klu bce skrg pon nnty lupe gak kang.mmgla xbgOs bile bce dah last minute tpi tu je cara aku bljr.okla mesin basoh pon dah behenti tuh,nak g jemur bju lu.spe yg dpt pOsting kat TAMPIN,KUALA NERANG,BANTING
&SELAYANG  hati2 disne.Enjoy your pOsting!
tO my BFF,ZAZU,

jge diri elok2 kat tmpt owg k.xmOh nakal2.aku syg ko sgt2..muuuaaaaaaahhhhhhh!
bubyeee,,,,

::Dimain2kan oleh cinta::

Ketika aku menulis blog nie,aku terus ingat kat ex2bf aku.hahaa..Ape yg dikatekan cinta???spe yg layak mendapatkan cinta tuh??aku ker??aku nie selalu dipermainkan oleh cinta.spe yg becinta??mestila aku!!
hadOiiii,,kdg2 bila pikirkan balek pasal cinta2 nie,nak gelak pon ade,sedih pon ade,stress ape tah lgi,lgi2 time gadO.HAHAA..aku nie len ckit bila bercinta,len?apenya mira oi..cube ceter,cube ceter!hehee..
Dulu2 kan kita cinta mOnyet??betOl X?time sekolah dolo2.aku dolo2 famous gakla!hahaa.perasaan lebey.
smpai pakwe BFF aku tuh pon,si zazu aku kebas.tpi tu time sek rendah taw!skrg aku bukan cmtuh agi,hehehehe..nak ceter sek menengah lak,peehhh.....time tula aku mula nak kenal dunia luar ataupon dunia cinta.hahahahaa.tpi aku nie nama je bercinta,tpi xpenah kuar dating.adela mamat nie nmeya nazri couple dgn die jap xsmpi setahun tu pon ditemani oleh BFF aku,ZURA,esok lpas jumpe kiteowg clash.nak tahu npe??maybe aku xcntek cm gurl yg die idamkan,aku dak kg jer,mane tahu bergya.smama aku aka CIK ANOM xdibaginya aku kuar,ade ke klu nak kuar date swuh bwk die skli??hadOii,,mmg xleh blahh mama aku tuh.mane leh ikot,aku pon nak privasi gak.hehee.LAST2 aku amek keputusan kuar senyap2 g date. maklumla anak dara nak membesar,mestila mengedik lebey.yeker??aku bukan jenis gedik k.aku hapy gO lucky!every time nak gelak jer,xtahula bila aku serius.Slpas persitiwa itu,aku dah serik nak bercinta.BENCI LAKI!!!!
Aku mula mengenal erti cinta YG SEBENAR time fOrm3.first tuh jadi abg angkat je,last2 jadi pakwe.10.7.2007 tarikh keramat kiteowg.mcmne aku kenal die??kenal die pon dri BFF aku,zazu.hehe.cinta mula berputik time die dtg raya time aku form4.ntahla xtahu cmne aku leh syg die padahal die tuh berhangin punye owg.
Semakin hari semakin syg,cara die CARE aku,wat aku terbuka hati nak bercinta balek.mula2 aku xnak tpi bila die dah bersungguh2 luahkan isi hati die kat aku,aku jadi terharu dan trima die seadanya.Mcm2 dugaan yg aku tempuhi dgn die,suka duka,ribut taufan,tsunami semua adela..hahaaa..Spe die??haaaa,,jap ek.tpi die xhensOm pon.aku bersyukur ape yg aku ade.

caya x nie die??hahaa..diela cinta matiku.Jodoh kiteowng xpnjg cOz die ade pilihan lain.Dah kwen pon die.
aku hnya mampu berdOa agar ZAQUAN ADHA bahagia kekal hingga akhir hayat bersma iseri yg tersyg. nak tGOk ke gurl yg rampas die dri aku??sat noohh,,,,,,


wlupon awk dah kwen,sy tetap syg awk k.hehee...(suke perasaan lebey)..kowang tahu kan spe die?
tGokla pic aku dgn HUBBY tuh.diela yg bertahta dihati aku skrg,xnak dah cri len.penat sgt dipermainkan oleh cinta?ke dipermainkan oleh laki??ntahla aku pOn pening.aku harap hubungan kiteowg kekal kejinjang pelamin..aikk xkan tuh je??mestila smpai ke anak cucu.harap2 jOdoh kteowg berkekalan.amin...
stakat nie cter CINTA aku.
p/s:jgn tgOk luaran je seseorg tuh,xkenal maka xcinta.muke cntek or hensom pon xbahagia watpe,ye x??
lagi satu jgn nak memilih sgt dlm bab cinta nie,mmg boleh klu nak memilih tpi berpada-pada k.jgn harap benda yg kita xleh dpt,ape yg ade je kita amek.hehee..betOl ke??lu pikirla sndri..bubyee...

Tuesday, February 15, 2011

GEMUK ke OBESITY???

Seperti tajuk diatas,gemuk ke obesity aku nie????setiap tahun aku akn tanamkan azam bru nak KURUS tpi xpenah tunai.hahaaaa....ntahla susah kOt aku nie.adohhh,,bila smlm aku timbang kat wad,terkejOt gler dpt tahu berat aku menaik!BMI aku aritu OVERWEIGHT but dah nek ke  OBESE lak??hahaa..time kat selayang aritu,tgok ok jer.bak kata MIMI,kwn aku yg xde mate tuh,ko nie kurus bile kat tampin je.bila aku stress mulala mulut nie nak mengunyah jer,pastu berat bdn menaik.lagi2 bile dpt chocalate CADBURRY.yummy2 tula favourite aku.kowang pon sme gak ke cm aku ble stress nak mkn je???nie haa aku nak tnjuk coklat favourite aku . 

ramai dah tegur pasal bdn aku yg semakin chubby,termasukla MY BFF.bukan  xnak terima cdgn kowang tuh swuh kurus tpi,,,,,liat sungguh nak mengikotnya.haaaa,,makcik2 aku pon dah memekak kat telinga aku swuh DIET2!!!!siap swuh g JOGGING..AARGGGGHHHHHHH,,,,,!!!!xleh blahh promote produk kuruskan badan lagi.hehee..tpi aku wat bOdoh je,bak kata peribahasa MASUK TELINGA KANAN KELUAR TELINGA KIRI.soryla antie2ku sbb aku kurang berminat bab2 produk nie ek..MY HUBBY swuh kurus gak,biOr seimbang katanya,die dah mOntel kan.hehee..tpi die xpenah pakse aku swuh kurus cepat,SLOW2 ler hOney oii...b sntiase doakan n cepat kurus!hahaa,,biarla b jer mOntel ek..(jgn mare b).cmne kita nak kurus yer??jap2,,bacela PETUA2 tu yer..:-
1. JANGAN BERLAPAR Makanan memberi  kita tenaga dan bila  kita menggunakan tenaga kurang dari apa yang kita ambil,tubuh akan terkejut. Tubuh akan mula membakar 'muscle'(otot) untuk menggantikan makanan. Ini menyebabkan kadar metabolisma tubuh menjadi rendah. Bila anda tidak tahan berlapar, pada kebiasanya anda akan makan dengan lebih banyak Pada masa ini, walaupun tahap pengambilan makanan anda telah kembali ke paras normal, tetapi metabolisma tubuh masih lagi rendah.Ini menyebabkan ia tidak membakar kalori pada tahap yang sama lagi 

2. AMBIL SESUATU YANG PAHIT SEBELUM MAKAN 
Minumlah kopi dan kumur beberapa saat sebelum makan.Cara ini menyebabkan tekak merasa pahit dan menghantar isyarat melalui otak bagi menggalakan rembesan enzim dan asid HCL.Kekurangan enzim dan asid HCL di dalam perut boleh menyebabkan ketidakcekapan penghadaman. 

3. MINUM 8 GELAS AIR SEHARI
Air mengurangkan selera makan anda secara semulajadi dan membantu badan metabolisma simpanan lemak di dalam tubuh.Sebelum makan makanan yang berat-berat,cuba minum air,pasti anda tidak akan makan dengan banyak.
4. ELAKKAN MINUM MINUMAN YANG BERGAS
Minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan tidak baik untuk kesihatan tubuh.
5. KURANGKAN PENGAMBILAN GARAM
Pengambilan garam yang tinggi menggalakan penangkungan air.Mengurangkan pengambilan garam
bermakna badan anda menangkung sedikit air.Ini bermakna anda kurang berat yang disebabkan air.
6. AMBIL SARAPAN PAGI
Anda juga boleh menurunkan berat badan dengan pengambilan sarapan pagi.Menurut satu kajian,
mereka yang tidak mengambil sarapan pagi lebih cenderung untuk gemuk berbanding dengan mereka
yang mengambilnya.Bagaimana ia terjadi?Sarapan pagi menstabilkan hormone dan paras gula di
dalam darah.Kadar metabolsima juga meningkat untuk membakar kalori.
7. MAKANLAH DENGAN PERLAHAN-LAHAN
Nikmatilah makanan dengan perlahan-lahan dan jangan gopoh.Kerana apabila kita makan secara
perlahan-lahan,tubuh akan menghantar isyarat menunjukan kepuasan.
8. KUNYAH MAKANAN KEPADA CEBISAN LEBIH KECIL
Kunyahlah makanan kepada cebisan lebih kecil sebelum menelan kerana dengan cara ini ia lebih mudah dihadam.
9. Biar makan kerap dengan kuantiti yang sedikit 
makan hanya sekali, dua tetapi dengan kuantiti yang banyak.
10. Jika anda terasa ingin makan snek atau makanan ringan,
beruslah gigi anda atau kunyahlah gula-gula getah.Rasa mint atau berangin di mulut akan membantutkan selera anda.
11. Kurangkan pengambilan marjerin, butter dalam makanan anda. Kalau boleh,usah ada di dalam peti
ais anda.
12. Apabila makan di restoran atau gerai ,pesanlah air limau nipis atau jus oren kerana minuman
masam menggalakan pembakaran lemak.Mintalah minuman yang kurang gula.
13. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber terbaik untuk vitamin,mineral dan serat dan
kandungan lemak yang rendah.
14. Jangan timbang berat badan anda setiap hari kerana anda tidak akan nampak perubahannya.Jika
anda minum banyak,dan waktu itu anda timbang berat badan yang pastinya meningkat,mungkin anda akan berputus asa untuk berdiet
15. Ambil makanan yang berempah
Sesetengah rempah seperti cili,biji sawi,didapati boleh membakar kalori.Penambahan lada hitam bukan sahaja meningkatkan penghadaman,ia juga meningkatkan pembakaran lemak.

16. Pilih Lebih Banyak Bijirin dan Kekacang Dalam Makanan
Bijirin penuh adalah sumber utama tenaga.Bijiran dan hasil bijirin banyak mengandungi karbohidrat kompleks,protein,vitamin,mineral dan sedikit lemak.
17. Simpan Satu Diari
Simpan satu diari makanan boleh berpengaruh besar dalam proses penurunan berat badan.Rekodkan
dalam sehari,berapa kali anda makan dan berapa banyak,tahap kelaparan yang memerlukan anda
makan, dan perasaan anda ketika makan.Diari makanan boleh membuatkan anda peka kepada
keinginan makan anda. Setelah beberapa lama membuat catatan,perhati dan kenal pasti di mana anda
boleh membuat atau perbaiki tabiat pemakanan anda kepada yang lebih sihat.Diari ini juga boleh
membuatkan anda lebih fokus dan lebih komited terhadap pelan diet anda.Mulakan diari makanan anda
dan rajin-rajinlah membuat catatan.
18. Tumpukan perhatian untuk sihat, bukan kurus
Ramai orang lebih berjaya dalam penurunan berat badan dalam jangka masa panjang apabila mereka menukar motif mereka daripada untuk kurus kepada untuk kekal sihat dan segar.Tukarlah fikiran anda untuk memikirkan dan memilih makanan apa yang boleh menyihatkan tubuh badan.
19. Cara memasak paling baik untuk mengurangi jumlah kalori dalam makanan adalah merebus memanggang atau mengukus khusus untuk sayuran,anda boleh menumisnya dengan sedikit minyak(misalnya satu sudu minyak masak). Hindari minyak atau lemak haiwan.
20. Ketika memilih piring makanan , ambilah piring yang rata dan bukan piring cekung.Ambil sayuran
dahulu untuk memenuhi piring,kemudian baru nasi dan yang terakhir,lauk dagingnya.Jika ingin
tambah, hanya sayuran yang boleh anda ambil.Jangan lupa,makanlah di meja makan dan jangan di
sembarang tempat apa lagi sambil menonton tv.Sebab,makin menarik program tv,semakin banyak
makanan ringan yang anda habiskan!
21. Selain memberi peluang makanan untuk turun kebiasaan berjalan-jalan sesudah makan akan
membantu menghabiskan sebahagian kalori dari makanan itu. Setiap 25 langkah anda berjalan satu
kalori akan diguna. Lebih-lebih lagi anda menaiki tangga. Tentu saja semua ini harus dilakukan dengan
santai kerana perut anda baru saja terisi.
22. Khusus bagi kaum wanita , yang juga perlu diperhatikan adalah tabiat berbelanja dan memasak.
Seelok-eloknya, tidak berbelanja semasa perut kosong. Rancanglah perbelanjaan sesuai dengan
keperluan. Jika ingin membeli makanan, kunjungilah dahulu gerai buah dan sayuran. Gerai makanan
segera harus anda kunjungi paling akhir sekali jika memang benar-benar memerlukannya.
23. Untuk mengempiskan perut , gerakan punggung yang ringan tetapi lama akan lebih efektif. Latihan
dapat dilakukan dengan alat seperti untuk permainan hula hoop. Gerakan ini mungkin boleh disamakan
dengan gerakan penari gelek, dangdut atau hula-hula yang memiliki perut lebih kecil dan cantik.
24. Kurangkan pengambilan gula kerana setiap satu sudu gula mengandungi 32 kilokalori.
25. Beberapa aktiviti fizikal yang mudah untuk langsing
i. Jalan cepat. Gunalah kasut yang cukup selesa dipakai agar kaki tidak melecet dan sihat
ii. Gunakan tangga untuk naik ke tingkat atas. Jika terlalu tinggi,naik tangga untuk beberapa tingkat,
kemudian sambunglah denagan menaiki lif
iii. Renang adalah latihan menyeluruh. Berenang dengan laju dengan nafas yang dalam
iv. Bersenam atau peregangan, sangat baik bagi otot-otot dan sendi-sendi yang kaku. Melenturkan
otot dapat melancarkan peredaran darah
v. Tunggang basikal dan kayuh perlahan-lahan tetapi dalam tempoh yang lama. Ini dapat mencantik
dan merampingkan peha.



Amalkan diet yg seimbang,fOllow la pyramid kat ats tuh.
Aku???kdg2 je ikot piramid kat ats tuh klu makan!!hahaa.k la,setakat nie je aku dpt luahkan.
tGokla leh kurus ke x aku ek,,bubyeee..

Monday, February 14, 2011

::first day practical kat wad part 1::

 




  



 hahaa,amacam ok x??malas nak cter pnjg2,dan mls nak tulis.aksi2 kwnku ketika kebosanan
 melanda....peaceee.....:)

::first day practical kat wad part 2::

hello2 kwn2ku.nie haa nak cter hari pertama kat mock wad sebelum aku pergi praktikal minggu depan.
pgi2 dah kne bagon,adoiiii..cm malas je nak g!cternya cmnie.......
my BFF si dila tuh kne jdi mayat,nak wat LAST OFFICE.
hahaaa..gler kenakan die,kesian pon ade gak aku tgok.

Sunday, February 13, 2011

One Day..

::Mata dah ngantOk tpi nak gak tulis skit tok permulaan blOg aku nie..arinie aku membawa diri!!
xtahula nak ckp ape tpi hati aku betol2 terasa bukan ape aku xnak dickp suke wat muke lak.aku rase betol2 stress dok kat umah nie.maybe dgn cara ini aku tulis blog ini dpt luahkan perasaan yg terpendam sekian lamenya,aku xtahan lgi. hnya ALLAH sja yg dpt tahu ape terbuku dihatiku.aku harap aku leh tempuhi hari2 penuh berliku  bersama orang yg aku syngi.sekian terima kasih.::