Wednesday, February 16, 2011

::Dimain2kan oleh cinta::

Ketika aku menulis blog nie,aku terus ingat kat ex2bf aku.hahaa..Ape yg dikatekan cinta???spe yg layak mendapatkan cinta tuh??aku ker??aku nie selalu dipermainkan oleh cinta.spe yg becinta??mestila aku!!
hadOiiii,,kdg2 bila pikirkan balek pasal cinta2 nie,nak gelak pon ade,sedih pon ade,stress ape tah lgi,lgi2 time gadO.HAHAA..aku nie len ckit bila bercinta,len?apenya mira oi..cube ceter,cube ceter!hehee..
Dulu2 kan kita cinta mOnyet??betOl X?time sekolah dolo2.aku dolo2 famous gakla!hahaa.perasaan lebey.
smpai pakwe BFF aku tuh pon,si zazu aku kebas.tpi tu time sek rendah taw!skrg aku bukan cmtuh agi,hehehehe..nak ceter sek menengah lak,peehhh.....time tula aku mula nak kenal dunia luar ataupon dunia cinta.hahahahaa.tpi aku nie nama je bercinta,tpi xpenah kuar dating.adela mamat nie nmeya nazri couple dgn die jap xsmpi setahun tu pon ditemani oleh BFF aku,ZURA,esok lpas jumpe kiteowg clash.nak tahu npe??maybe aku xcntek cm gurl yg die idamkan,aku dak kg jer,mane tahu bergya.smama aku aka CIK ANOM xdibaginya aku kuar,ade ke klu nak kuar date swuh bwk die skli??hadOii,,mmg xleh blahh mama aku tuh.mane leh ikot,aku pon nak privasi gak.hehee.LAST2 aku amek keputusan kuar senyap2 g date. maklumla anak dara nak membesar,mestila mengedik lebey.yeker??aku bukan jenis gedik k.aku hapy gO lucky!every time nak gelak jer,xtahula bila aku serius.Slpas persitiwa itu,aku dah serik nak bercinta.BENCI LAKI!!!!
Aku mula mengenal erti cinta YG SEBENAR time fOrm3.first tuh jadi abg angkat je,last2 jadi pakwe.10.7.2007 tarikh keramat kiteowg.mcmne aku kenal die??kenal die pon dri BFF aku,zazu.hehe.cinta mula berputik time die dtg raya time aku form4.ntahla xtahu cmne aku leh syg die padahal die tuh berhangin punye owg.
Semakin hari semakin syg,cara die CARE aku,wat aku terbuka hati nak bercinta balek.mula2 aku xnak tpi bila die dah bersungguh2 luahkan isi hati die kat aku,aku jadi terharu dan trima die seadanya.Mcm2 dugaan yg aku tempuhi dgn die,suka duka,ribut taufan,tsunami semua adela..hahaaa..Spe die??haaaa,,jap ek.tpi die xhensOm pon.aku bersyukur ape yg aku ade.

caya x nie die??hahaa..diela cinta matiku.Jodoh kiteowng xpnjg cOz die ade pilihan lain.Dah kwen pon die.
aku hnya mampu berdOa agar ZAQUAN ADHA bahagia kekal hingga akhir hayat bersma iseri yg tersyg. nak tGOk ke gurl yg rampas die dri aku??sat noohh,,,,,,


wlupon awk dah kwen,sy tetap syg awk k.hehee...(suke perasaan lebey)..kowang tahu kan spe die?
tGokla pic aku dgn HUBBY tuh.diela yg bertahta dihati aku skrg,xnak dah cri len.penat sgt dipermainkan oleh cinta?ke dipermainkan oleh laki??ntahla aku pOn pening.aku harap hubungan kiteowg kekal kejinjang pelamin..aikk xkan tuh je??mestila smpai ke anak cucu.harap2 jOdoh kteowg berkekalan.amin...
stakat nie cter CINTA aku.
p/s:jgn tgOk luaran je seseorg tuh,xkenal maka xcinta.muke cntek or hensom pon xbahagia watpe,ye x??
lagi satu jgn nak memilih sgt dlm bab cinta nie,mmg boleh klu nak memilih tpi berpada-pada k.jgn harap benda yg kita xleh dpt,ape yg ade je kita amek.hehee..betOl ke??lu pikirla sndri..bubyee...

9 comments:

  1. ju:asl lak?eee,,jeles la tuh kan?hahaaa....

    ReplyDelete
  2. aduuhhh..beriya saya bacer entry awak...uper2nyer......

    ReplyDelete
  3. sham:sORy ler.sje nak wat gempak.
    sedih x cter cinta sy??hehee..

    ReplyDelete
  4. ngeee~~..bapak giler sengal la lola..
    nk wt gempak knon..
    erm..syg la sgt zaquan tu..
    dyw xknl awk la lola...

    ReplyDelete
  5. azwa:hahaa...syg gler dOwh...:)
    xkenal maka xcinta...huhuuu..kan2???

    ReplyDelete
  6. hahahahahah!kena boom sudahh! :D
    ingt aper! :D
    nasib sy knal sapa si zaquan uh..law x..
    kea tipu idup2 jek laa...==

    ReplyDelete
  7. peeerggghhhh!!!!
    tetibe aqu ase aqu cm kne bang bang boom lak an,,!!
    hawau pnyer mira,,,

    ReplyDelete
  8. wen:hahaa..ilekla wen,ingat wen xkenal zaquan tuh spe!hehee...just luahkan perasaan je..
    qyna:anda terkena qyna!!hahaa...
    tq comment..

    ReplyDelete